ILIJAŠ

Nakon ponovnog prebrojavanja: CIK potvrdio pobjedu Amara Dovadžije

Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od stane CIK-a u Zetri potvrđeno da nema razlike niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem

Amar Dovadžija. Arhiv

Piše: D. H.

26.11.2020

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska obavljeno je jutros u 9 sati u Glavnom centru za brojanje u Zetri, gdje su prisustvovali i akreditirani posmatrači.

Riječ je o biračkom mjestu 118A022A (Jahorina 1) za načelnika općine Ilijaš po kandidatima i za Općinsko vijeće Ilijaš po političkim subjektima i kandidatima.

Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od stane CIK-a u Zetri potvrđeno da nema razlike niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem. 

Ponovnim, ujedno trećim, prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova. Čekamo COVID, Mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu.

Povodom ovoga, na svom Facebook profilu oglasio se Dovadžija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.