ODRŽANA SJEDNICA

DNS raspustio odbore u Bijeljini i u Bosanskoj Dubici

Nešić je juče smijenio četiri potpredsjednika stranke, Đorđa Popovića, Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića

A. Č.

Sa sjednice

Foto: DNS


Predsjedništvo DNS-a konstatovalo je danas neopozivu ostavku Darka Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanje iz članstva DNS-a, a na sjednici su iz članstva isključeni Đorđe Popović, Ognjen Tadić i Diko Cvijetinović, te raspušten Gradski odbor stranke u Bijeljini i Opštinski odbor Bosabska Dubica.

Za povjerenika Gradskog odbora DNS-a Bijeljina imenovan je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić, a za povjerenika Opštinskog odbora DNS-a Bosanska Dubica poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirko Sovilj - saopćeno je iz DNS-a. 

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac rekao je ranije danas da je podnio ostavku na ovu stranačku dužnost i istupio iz ove političke partije jer nije saglasan sa politikom stranke koju sprovodi njen lider Nenad Nešić.

To znači da i u Narodnoj skupštini Republike Srpske neću više biti šef Kluba poslanika DNS-a. Svi ste vidjeli šta se dešavao u ovoj političkoj partiji posljednjih danas, sa čime nisam saglasan - rekao je Banjac novinarima u Banjoj Luci. 

Podsjećamo, Nešić je juče smijenio četiri potpredsjednika stranke, Đorđa Popovića, Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića.

Nešić je potvrdio da će ova stranka i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH ubuduće djelovati kao opozicija.

Više o temi DNS

SNSD OSTAJE BEZ PARTNERA
DNS najavio da prelazi u opoziciju u NS RS
ODLUKE
Darko Banjac istupio iz DNS-a

Više o:

DNS Nenad Nešić
NA VRH

Podijeli članak na