NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nova drama s migrantima

Istraživali smo šta se trenutno dešava u kampu „Lipa“ gdje su smješteni migranti

Avaz.ba

9.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi Nova drama s migrantima.

Istraživali smo šta se trenutno dešava u kampu „Lipa“ gdje su smješteni migranti. Bili smo i na licu mjesta u Blažuju gdje je jučer planuo kamp gdje su također smješteni migranti.

Evropska komisija jučer je predložila državama članicama kupovinu dodatnih 200 miliona doza “BioNTechovih” i “Pfizerovih” vakcina, s mogućnošću nabavke dodatnih 100 miliona, čime se udvostručuje broj doza naručenih od tih proizvođača. Istraživali smo i kad će BiH nabaviti prve doze.

Sven Alkalaj, ambasador BiH u UN-u govori za „Avaz“.

Na stranama Globusa i dalje je u fokusu SAD. Predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi (Nancy) predložila je da se Trampu oduzmu šifre za nuklearno oružje.

Takozvana skupština srpske republike u Bosni i Hercegovini, koja je prije 29 godina, 9. januara 1992., održana u Sarajevu, jedan je od prvih formalnih poteza tadašnjih republičkih i saveznih jugoslavenskih funkcionera iz reda Srba, a u okviru plana za razbijanje BiH i stvaranja „velike Srbije“. Donosimo detalje ovg događaja.

S novim snježnim padavinama brojni gosti iz BiH, ali i susjednih zemalja, pohrlili su na bosanskohercegovačke planine. Pogledajte i kakva je atmosfera na bh. ljepoticama.

Akademik i ugledni bh. književnik Abdulah Sidran, nakon što je izašao iz Opće bolnice, gdje se mjesec liječio od koronavirusa, u izjavi za „Dnevni avaz“ ukratko je ispričao kako se trenutno osjeća te objasnio kako je tekao njegov oporavak.

Na stranama Crne hronike istražujemo šta je prethodilo tragičnom događaju u Velikoj Kladuši gdje je u restoranu ubijen Hasan Grahović.

Donosimo i detalje ubistva u Sarajevu.

Na stranama Jet seta donosimo razgovor sa Isakom Šabanovićem, koji je oduševio u „Zvezdama Granda“.

Na stranama Sporta i dalje se bavimo reprezentacijom BiH u nogometu, odnosno o imenovanju novog selektora.

U današnjem „Dnevnom avazu“ pročitajte i prilog „Sedmica“. Izdvajamo intervju s Azemom Vlasijem, uglednim prištinskim advokatom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.