BANJA LUKA

Dodik o bubici Stanivukovića: Osjećao sam se neugodno pred Vučićem

Bilo mi ga je na neki način žao, kazao je Dodik

Fu. M. / ATV

Vučić, Stanivuković i Dodik

Foto: Agencije


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da nema opravdanja za to što je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na sastanak sa delegacijom Srbije došao sa "bubicom" na reveru te, kako je kazao Dodik, tako upropastio susret koji je mogao biti uspješan.

Dodik je rekao da je Stanivuković prouzrokovao krajnje neugodnu situaciju”, te istakao da se “tako nešto ne radi na takvom nivou sastanka, ali da je očigledno gradonačelnik bubica smatrao da se tako može ponašati”.

- Nema opravdanja, niti objašnjena za tako nešto. Osjećao sam se neugodno i, znajući percepciju ljudi koji su bili na tom sastanku, znao sam da je propao iako je mogao biti uspješan - rekao je Dodik za ATV.

On je rekao i da, ako se nekome dodjeljuje najviše odlikovanje grada – onda ga to na neki način i obavezuje.

- Trebalo je samo se potruditi da sastanak bude nastavak te dobre atmosfere. Umjesto toga, počeo je da traži od /predsjednika Srbije Aleksandra/ Vučića da mu da 1,7 miliona eura kako bi obezbijedio besplatan prijevoz i besplatne knjige. Nakon što mu je i Vučić ukazao da se to tako ne radi, intervenisao sam i predložio da se nastave graditi industrijske zone - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da Stanivuković, međutim, “nije znao ni kolike su trenutne industrijske zone, što je pokazalo da ne posjeduje bazične informacije o gradu”.

- Bilo mi ga je na neki način žao. Ali, ta iluzija u kojoj on sada nastavlja svoju virtuelnu priču ne daje rezultate – daje probleme i Banjaluka je sa tim samo ojačana kao grad-slučaj, a ne treba to da bude - kaže Dodik.

Više o temi Milorad Dodik

PREDSJEDNIK SNSD-A
Dodik: Nakon korone nemam ni 50 posto snage
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na