BLATILI IH I MINIMIZIRALI

Članovi grupe "Pravda za Davida" na protestima ispred RTRS-a

RTRS nikada od nas nije tražio niti jednu izjavu, nisu se nikada pojavili na našim press-konferencijama osim 7. jula prošle godine, kazao je Perduv

Članovi grupe "Pravda za Davida". Impuls

A. K.

3.5.2021

Članovi grupe "Pravda za Davida" okupili su se danas ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).

Ozred Perduv iz "Pavde za Davida" kazao je da nijedan tekst na RTRS-u nije afirmativan u pogledu djelovanja ove grupe.

 - Svi su napisani s ciljem da se grupa "Pravda za Davida" što je više moguće oblati i minimizira, pa čak i da se predstavi kao prijetnja po RS. RTRS nikada od nas nije tražio niti jednu izjavu, nisu se nikada pojavili na našim press-konferencijama osim 7. jula prošle godine kada su vjerovatno dobili dojavu od MUP-a RS da se sprema hapšenje više lica, tada je lišeno 10 lica. Vjerovatno su očekivali neke incidente da mi napravimo. Tada je RTRS bio, a nije progovorio riječ o incidentu koji je izazvala policija -  kazao je Perduv.

Kako ja naveo, što se RTRS-a tiče, grupa za njih kao da ne postoji.

- Ono što posebno želi da istaknem je to što je RTRS svaki put su prenosili kada je policija protiv nas podnosila prekršajne prijave. Kako je moguće da nikada niste prenijeli odluke suda i presude koje su donsili. Svi su oslobađali ljude. Niste našli shodno da to prenesete. Nerijetko ste prenosili vijesti sa portaloida, portala bez impresuma stvorenih preko noći. Onda se RTRS sakrije iza tog portaloida i prenese bljuvotine. Da li je bilo haosa u Banjoj Luci, državnog udara? Naravno da nije. Javno ste objavili montirane fotografije - tvrdi Perduv.

On je kazao da je RTRS 7. jula 2018. godine objavio kako se na Trgu Krajine okupljaju lica sa kriminalnim dosjeom.

- Objavili su lične podatke ljudi - poruka je Perduva.

Iz "Pravde za Davida" su poručili i da kaznu koja je izrečena RTRS-u snose svi građani, koji tv pretplatom finasiraju rad javnog servisa, umjesto da je snose urednici i novinari koji su odgovorni za nanesenu štetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.