MASKE I ODIJELA

Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv koronavirusa

Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizira u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju

Anadolija

Primopredaja donacije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Foto: Anadolija


Republika Poljska dopremila je četvrti kontingent medicinske i zaštitne opreme Bosni i Hercegovini za borbu protiv pandemije koronavirusa, prenosi Anadolija.

Primopredaji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Jaroslav (Jaroslaw) Lindenberg i šef Odsjeka za obuke i strukturu pri Ministarstvu sigurnosni BiH Idriz Brković.

Izraz solidarnosti

Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizira u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju.

Ističući kako se u ovom kontingentu nalazi 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 zaštitnih maski, Lindenberg se zahvalio Ministarstvu sigurnosti BiH na odličnoj saradnji u realizaciji ove pošiljke.

- Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz vrlo prijateljskih odnosa koje imamo - kazao je Lindenberg.

I ranije slali pomoć

Brković se zahvalio narodu i vladi Poljske na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

- Hvala vam na ovoj pomoći koja sadrži 32 palete zaštitnih maski i odijela koja će izuzetno dobro doći u borbi protiv pandemije koronavirusa u BiH - rekao je Brković i dodao da se radi o zaštitnim maskama FFP2 i FFP3.

Poljska je već tri puta slala pomoć BiH za borbu protiv pandemije i to u maju i junu prošle i u martu ove godine, kada su dostavljene hirurške i zaštitne maske, uniforme, antigenski testovi te sredstva za dezinfekciju.

Više o temi Jaroslaw Lindenberg

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na