MAGLAJ

Nadu za ozdravljenje niko nam ne može uzeti

U teškoj borbi i djece i roditelja mnogo je lakše kada imate nekog ko vam pruža podršku i nadu, kaže Kubat

Piše: N. Br.

9.5.2021

Sastanak u Maglaju: Značajna saradnja. AVAZ

Predstavnici Udruženja „Srce za djecu“ posjetili su Maglaj.

Maglajlija Selim Hodžić prije nekoliko godina boravio je s porodicom u Roditeljskoj kući Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Sarajevu kako bi bio uz sina Farisa, koji se borio s teškom bolešću. Danas je Faris zdrav i sretan dječak, vrstan nogometaš, koji je iz velike životne bitke izašao kao pobjednik.




Velika podrška

- Hvala Udruženju što postoji, uz nas su bili od prvog dana. Dali su nam podršku u svakom smislu - kazao je Hodžić.

Direktor Udruženja Fikret Kubat sa saradnicima u Maglaju je o aktivnostima Udruženja i budućoj saradnji razgovarao s Eldinom Mehinagić, rukovoditeljicom Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti.

Kubat je istakao važnost postojanja Udruženja i Roditeljske kuće koja pomaže roditeljima i djeci.

- Voljeli bismo da dolazimo drugim povodom, da imamo što manje oboljele djece od karcinoma. Međutim, trend u svijetu i kod nas je da su ta oboljenja u porastu kod najmlađih. To je teška borba i djece i roditelja, dug i neizvjestan put na kojem je mnogo lakše kada imate nekog ko vam pruža podršku i nadu. Tu nadu nam nema pravo niko oduzeti i zato je važno da ovo udruženje postoji, da razmjenjujemo iskustva i podižemo svijest kod ljudi o ovom oboljenju. Također, važno je da znaju da ova bolest nije kraj, veliki broj djece se zaista izliječi. Oni su naši najveći heroji, naša djeca i njihova borba - kazao je Kubat.

Teška oboljenja

Mehinagić je pohvalila aktivnosti Udruženja te dodala da će Maglaj biti jedna od lokalnih zajednica koja pomaže rad Roditeljske kuće i Udruženja.

- Vjerujem da će i ostale općine te firme imati sluha za potrebe roditelja i djece koja se liječe od najtežih oboljenja. Imati jednu ovakvu organizaciju za BiH znači puno, a najbolje to znaju roditelji djece koja su oboljela - istakla je Mehinagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.