AVAZ SAZNAJE

Seferovići u Tužilaštvu BiH: Svjedočit će u slučaju “Dženan Memić”

Ljubo Seferović i njegova supruga Vasvija bit će naknadno saslušani, kaže advokat Rusmir Karkin

Ljubo i Vasvija s Karkinom ispred Suda BiH. M. Aščić

Piše: Borka Cerić

25.5.2021

U okviru istrage koja se vodi protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića, osumnjičenih za organizirani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela u slučaju ubistva Dženana Memića, jučer su u Tužilaštvu BiH saslušavani novi svjedoci, saznaje „Avaz“.


Oslobođen optužbi

Kako saznajemo, iskaz su dali svjedoci koji su tražili i dobili status zaštićenih svjedoka.

Sarajevski advokat Rusmir Karkin potvrdio nam je da je među svjedocima i Ljubo Seferović, koji je u Kantonalnom sudu Sarajevo oslobođen optužbi da je kombijem u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je naknadno preminuo u KCUS-u. Ovaj predmet je sada u Vrhovnom sudu FBiH.

U Tužilaštvo BiH jučer je s Ljubom došla i njegova supruga Vasvija Sejdović, koja je u naručju držala bebu.

- Ljubo i Vasvija danas (ponedjeljak, op. a.) nisu ispitivani, ali će biti svjedoci u okviru predmeta protiv Mutapa i policajaca. Njih dvoje će naknadno biti saslušani - kazao nam je Karkin, u čijem su prisustvu Seferovići jučer došli u Tužilaštvo BiH.

Advokat Karkin nam je, također, potvrdio da su jučer ispitani drugi svjedoci.


Određen pritvor

- Saslušani su neki svjedoci koji su zatražili zaštitu, tako da ne mogu detaljnije komentirati. Mogu samo reći da istraga ide u dobrom pravcu. Uskoro će biti hapšenja, bit će to nova iznenađenja za javnost - kazao je Karkin.

Poznato je da je Sud BiH produžio pritvor za osumnjičene Hasana Dupovca, bivšeg načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage, Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, te Josipa Barića, istražitelja Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.



Uskoro nova hapšenja

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić najavio je prošle sedmice da je istraga proširena na još šest osoba. Kako saznajemo, vrlo brzo se očekuju nova hapšenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.