LIDER DNS-A

Nešić: Džaferoviću bi bolje bilo da je nastavio da šuti

Izvinjavam se građanima što sam od Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu, kazao je Nešić

Srna

2.6.2021

Nenad Nešić i Šefik Džaferović. Avaz

Lider DNS-a Nenad Nešić poručio je članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da bh. entitet Republika Srpska ima pravu na maticu, kao i da su paralelne veze koje održava sa Srbijom temelj opstanka ovog entiteta, te da je Džaferoviću najbolje da nastavi da šuti.

Nešić smatra da je Džaferović, kritikom sastanka političkih predstavnika Srba iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, još jednom pokazao neznanje, ali i svoj odnos prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj.

- Vi i Vaš šef, gospodine Džaferoviću, naš narod nazivate genocidašima, a našoj matici oduzimate pravo da nas pomaže i voli, kao i da mi volimo nju. Zato Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju svako malo pokušavate nacrtati zlim - naveo je Nešić.

Naglasio je da Džaferović treba da shvati da Republika Srpska postoji i da će postojati, te da će Srbi kao narod biti sve jači.

- Izvinjavam se građanima što sam od Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu. Za sve ljude koje predstavlja i za sve nas na koje misli da utiče bolje bi bilo da je nastavio da šuti - rekao je Nešić.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da je današnji sastanak u Beogradu, posvećen imenovanju novog visokog predstavnika u BiH, miješanje Srbije u unutrašnje stvari BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.