DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Uhapšena Alisa Mutap

Reporteri “Avaza” posjetili su gradilište autoputa u Tarčinu, gdje su radovi u punom jeku

Piše: Avaz.ba

17.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Uhapšena Alisa Mutap.

Tužilaštvo BiH ne posustaje u istrazi u slučaju “Dženan Memić”. Bivša Dženanova djevojka uhapšena je nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli kuću u Starom Gradu, a osim nje, privedeni su i uposlenik hotela na Ilidži Muamer Ožegović te dvojica policajaca DKPT-a BiH.

Čitajte šta o svemu kažu otac i sestra rahmetli Dženana Memića, Muriz i Arijana, a šta je poručio njihov advokat Ifet Feraget.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Risto Đogo u javnom servisu.

Nova drama u KCUS-u, reagirala i policija: Smijenjene šefica Klinike za anesteziju i pet glavnih sestara, a još pet anesteziologa zaprijetilo otkazom zbog poteza menadžmenta sa Sebijom Izetbegović na čelu. Šta kaže menadžment ove zdravstvene ustanove.

Donosimo intervju s američkim profesorom Dejvid Petigruom, koji poručuje: RS je opasna za regiju.

Ličnost dana je Muriz Memić: Otac Hrabrost.

Na stranama Globusa donosimod etalje historijskog susreta Džoa Bajdena (Joe Biden) i Vladimira Putina u Ženevi. Američki i ruski predsjednik oči u oči nakon iznesenih teških međusobnih optužbi.

Reporteri “Avaza” posjetili su gradilište autoputa u Tarčinu, gdje su radovi u punom jeku. More nam je sve bliže, bageri i kamioni na sve strane raznose i donose materijal, uveliko se čisti i priprema teren za podizanje dodatnih stubova.

Čitajte i kako su se u JP „Vjetrenica“ pripremili za ovu sezonu. Kakvu nam atrakciju donosi dom čovječije ribice na jugu BiH?

Nacrt novog zakona zakon o visokom obrazovanju još nije stigao pred zastupnike Skupštine KS. Brojne su zamjerke ovo zakonsko rješenje.

Zlostavljač iz Sarajeva Ganomeh Gazvan, koji je bivšu partnericu oteo i nagu tukao na Igmanu, uhapšen na granici.

Nakon još jednog požara u glavnom bh. gradu, istražujemo: Ko pali vozila u Sarajevu?

Na licu mjesta - policajci spriječili krvoproliće na trgu u Tuzli, savladali muškarca koji je u ruci držao nož i prijetio drugom muškarcu.

Aleksandar Josifovski, ovogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, za “Avaz”: Đorđe David je ’krivac’ za moj nastup u Sarajevu sa Zeletom Lipovačom.

Sport: “Zmajice” danas otvaraju EP protiv Belgije, a selektor Goran Lojo poručuje da će se boriti ćemo se za svaku loptu.

Donosimo i ekskluzivni razgovor sa Jirgenom Kolerom, nekadašnjim asom Kelna, Bajerna, Juventusa, Borusije i Elfa. Za njega je šampion Eura 2020 Simon Kjer, koji je prije nekoliko dana na terenu spasio život igraču Kristijanu Eriksenu.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Bh. biznis”, s pozitivnim pričama o uspješnim kompanijama iz cijele Bosne i Hercegovine.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.