DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Režimski udar na "Dnevni avaz"

Od četvrtka, 1. jula, cijeli zapadni Balkan bit će zona gdje se neće naplaćivati usluge rominga

Piše: Avaz.ba

28.6.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Režimski udar na "Dnevni avaz".

Kako dinastička vlast i njeni igrači pokušavaju ugasiti "Dnevni avaz": Na već isplaćenu presudu za klevetu od 5.001 KM sutkinja Karahmetović "Avaz-roto pressu" skinula s računa i nevjerovatnih 212.000 KM nepostojećih "sudskih penala".

Redakcija i novinari "Avaza" vjeruju da je u pitanju osveta zbog našeg pisanja o ubistvu Dženana Memića, falsificiranim diplomama, nenabavci vakcina, respiratorskoj krađi i umrlima u KCUS-u koji su bili priključeni na loše aparate.

U srijedu protest novinara "Avaza" ispred Općinskog suda u Sarajevu.

Od četvrtka, 1. jula, cijeli zapadni Balkan bit će zona gdje se neće naplaćivati usluge rominga. Besplatnim romingom bit će obuhvaćene Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Iako djeca rjeđe obolijevaju usljed infekcije koronavirusom i uglavnom se radi o blažim simptomima bolesti, u određenim slučajevima mogu se javiti i teže kliničke slike poput akutnog respiratornog distres sindroma i multisistemskog inflamatornog sindroma koji zahtijevaju hospitalizaciju na odjelima intenzivne njege i terapiju.
Ovo su pokazali rezultati istraživanja dječijeg kardiologa, akademkinje Senke Mesihović-Dinarević i dr. Timura Šečića.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Lekcije "Zmajica".

Bivši američki predsjednik Donald Tramp održao prvi masovni skup u Ohaju: Preuzet ćemo ponovo Ameriku.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) na posljednjoj sjednici usvojilo je izmjene i dopune definicije visoke korupcije i organiziranog kriminala.

Kako su za „Avaz“ kazali iz VSTV-a, nova definicija podrazumijeva ispunjavanje više kriterija na osnovu kojih bi se određeni slučaj mogao smatrati predmetom visoke korupcije ili organiziranog kriminala.

Posjetom nekadašnjih logora u osnovnoj školi i Barutnom magacinu te lokacija na Rogoju, Mehkih brda, Tuzlakove štale i tunela kod Miljevine, na kojima su nakon rata pronađene masovne grobnice s tijelima žrtava zločina, u Kalinoviku je jučer obilježena godišnjica stradanja stanovnika ove općine.

Ružne uspomene kod Elvira Čuste danas budi svaka posjeta Kalinoviku. U ovom gradu su ubijeni njegov otac, mlađi brat, dvojica daidža te brojna familija i komšije.

LIČNOST DANA: Razija Mujanović: Tvorac "zlatne generacije".

U Pruscu kod Donjeg Vakufa jučer je održana centralna manifestacija ovogodišnjih 511. „Dana Ajvatovice“. Hiljade vjernika okupile su se na jednom od najpoznatijih dovišta muslimana u regiji. Moto ovogodišnje Ajvatovice bio je „Tradicija, identitet, domovina“. S jedne od najvažnijih i najznačajnijih manifestacija kod Bošnjaka poslana je snažna poruka - da će identitet i tradicija Bošnjaka živjeti još stoljećima.

OBRAZOVANJE   Ugovori na određeno istječu 31. avgusta: Ostaje li 1.000 prosvjetnih radnika bez posla.

Tragedija u Donjoj Ravskoj kod Prijedora: Žena izgorjela u kući.

Darko Miljuš (30) iz Banje Luke, otac dvogodišnjeg djeteta, poginuo je, a njegov šura Savo Ponjević (33) je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini Prijedorske petlje u Banjoj Luci.

MOSTAR  Staru gradsku jezgru obilaze domaći, ali i inozemni gosti: Turista ima, ali nema zarade od kupovine sladoleda ili suvenira.

Nakon dvije godine pjevačke borbe, koliko je zbog pandemije koronavirusa trajala 14. sezona muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, u spektakularnom finalu, koje je održano u subotu navečer, titulom pobjednika zakitio se Mahir Mulalić (21) iz Gračanice.

SVEČANI DOČEK "Zmajice" se vratile u domovinu s Eurobasketa. Hrabro srce bosansko ostvarilo historijski rezultat.

Vladimir Petković iz Bukurešta za „Dnevni avaz“: Nismo bez šansi protiv Francuza.

Prvi favorit Eura 2020 Francuska večeras (21 sat) će se u Bukureštu, u osmini finala, sastati sa Švicarskom našeg Vladimira Petkovića. Francuska je veliki favorit i u današnjem duelu, ali reprezentacija Švicarske je problematičan protivnik za bilo kojeg rivala. Uostalom, ne bi bila na 13. mjestu FIFA-ine rang-liste da nema kvalitet.

U današnjem „Dnevnom avazu“ donosimo zanimljiv i sadržajan prilog "Sport".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.