DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Tužilaštvo spremilo optužnicu

Život mi se pretvorio u pakao, poručio je mladi bh. pjevač Sadik Hasanović koji se našao na udaru srbijanske javnosti

Avaz.ba

2.7.2021

Naslovna strana današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Tužilaštvo spremilo optužnicu.

Tužilaštvo BiH spremilo je optužnicu u predmetu "Memić" koja se odnosi na okolnosti ubistva mladića Dženana Memićau februaru 2016. godine. Pročitajte šta smo saznali u vezi ovoga.

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić dostavio je jučer predsjedniku VSTV-a Halilu Lagumdžiji navodne kompromitirajuće dokaze protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i državnih tužilaca Olega Čavke i Dubravka Čampare. Osmica traži da VSTV ukloni Tadić i Čavku kako bi se spasio zatvora.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Bakirov univerzum.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU jučer su, uoči Berlinskog procesa, razgovarali o mogućnostima pružanja ekonomske pomoći zemljama zapadnog Balkana: EU sprema 28 milijardi eura.

Junak Švicarske na Evropskom prvenstvu, Mario Gavranović, govori za "Avaz": Možemo pobijediti i Španiju. 

Ličnost dana je Šemsudin Nurkić: Komšijska briga.

Stručnjaci upozoravaju na novi oblik virusa. Oni poručuju da nema opuštanja jer je delta soj veoma zarazan.

Ljetna sezona se polako zahuktava, a mi smo provjerili koliko košta ljetovanje u susjednim zemljama. Hrvatska je duplo skuplja od Crne Gore.

Pod obroncima planine Velež iznad Mostara održana je svečanost. Reis Husein ef. Kavazović otvorio je vakufski kompleks.

Sarajevo je zaraslo u travu, grad je prljav, zmije i žohari su svakodnevnica na ulicama glavnog grada BiH. Očajne Sarajlije mole inspekciju za pomoć, boje se raznih bolesti.

Počelo je suđenje za ubistvo ratnog zločinca Marka Radića u Kantonalnom sudu u Mostaru. Josip Cvitanović optužio je tužioce da mu ne daju nagodbu.

U Lukavici i Džakulama kod Gračanice otežano je vodosnabdijevanje. O tome je bilo riječi i na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnici kažu da mještani imaju pravo na život, ali se i pitaju gdje je 90.000 KM iz budžeta koje su bile namijenjene u ove svrhe.

Finalista "Zvezda Granda" Sadik Hasanović iz Srebrenika našao se na udaru srbijanske javnosti nakon što su osvanule njegove fotografije s Naserom Orićem. Život mi se pretvorio u pakao, kaže mladi pjevač.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur s partnericom boravi u Sarajevu. S manekenkom je šetao naseljem u kojem je odrastao. 

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog "TV Extra".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.