TURNIR U VISOKOM

Jusuf Nurkić predvodi zvijezde u Bosanskoj dolini piramida

Dolazak potvrdili Mirza Teletović, sa svojom ekipom iz Jablanice, ali i nekoliko fudbalera Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Sergej Barbarez

Nurkić tokom posljednje posjete Visokom. Avaz

Piše: N. Smajović

22.7.2021

Lani se rodila ideja koja će ove godine prvi put biti i realizirana u Bosanskoj dolini piramida, tačnije u kompleksu “Ravne” u Visokom, a u pitanju je humanitarno-revijalni turnir u basketu 3 na 3.

Mališani će moći uživati tokom cijelog dana u zanimljivom programu. N. Smajović

Pružanje podrške

- U subotu, 31. jula, Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ ugostit će neke od naših najboljih košarkaša na novom terenu koji smo izgradili za ovu namjenu. Naš trenutno najbolji košarkaš Jusuf Nurkić je rado prihvatio poziv za dolazak, stižu nam i Mirza Teletović, sa svojom ekipom iz Jablanice, ali i nekoliko fudbalera Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Sergej Barbarez, a možda i Vedad Ibišević. Svoje prisustvo su potvrdili i naša najbolja košarkašica Marica Gajić, ali i brojne estradne ličnosti, kao i bivši sportisti i treneri te nekolicina košarkaških reprezentativaca naše zemlje - otkrio nam je Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

Osmanagić prvi isprobao moderni teren. N. Smajović

Turnir je humanitarno-revijalnog karaktera, a glavni gosti turnira su mališani iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu.

- Nekada su to bila djeca siročad iz rata, a danas su to djeca koja su zbog nasilja u porodicama bila prisiljena otići u domove. Dovest ćemo 45 djece iz Sarajeva, za koju smo pripremili cjelodnevni boravak, obilazak piramida, tunela i parka „Ravne 2“, ali i druženje s poznatim sportistima. Cilj je pružiti im podršku, jer su to djeca koja su izgubila ono što je najvažnije - roditeljsku ljubav - kazao nam je Osmanagić.


Poznate ličnosti

Osim turnira u basketu, bit će održano i takmičenje u „tricama“ za novinare, a pobjednik će zauzeti mjesto u jednoj od ekipa profesionalnih košarkaša, kao i takmičenje u zakucavanjima. Žiri sastavljen od poznatih ličnosti proglasit će pobjednika.

Iz Fondacije očekuju da ovaj događaj preraste u tradiciju, da vremenom učešće na turniru uzmu NBA košarkaši iz zemalja regije, a kasnije i najbolje evropske i NBA zvijezde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.