SUD BIH

Hasib Mehić i Senail Miskić priznali da su krijumčarili migrante

Sud je Mehića osudio na zatvor od godinu i dva mjeseca, novčanu kaznu od 8.000 KM, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi od 1.450 KM nastalu krivičnim djelom obuhvaćenim optužnicom

Oni su optuženi da su, djelujući kao organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, vršili transport i krijumčarenje ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, sa područja BiH. AGENCIJE

Avaz.ba

17.11.2021

Hasib Mehić i Senail Miskić potpuno su sporazumno priznali krivicu za krivična djela organizovanje grupe za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je Mehića osudio na zatvor od godinu i dva mjeseca, novčanu kaznu od 8.000 KM, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi od 1.450 KM nastalu krivičnim djelom obuhvaćenim optužnicom.

Miskiću je izrečena kazna zatvora od godinu i 11 mjeseci, koja neće biti izvršena ako optuženi tokom pet godina ne počini novo krivično djelo, te novčana kazna od 450 KM.

Oni su optuženi da su, djelujući kao organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, vršili transport i krijumčarenje ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, sa područja BiH, uglavnom Unsko-sanskog kantona, prema Hrvatskoj i EU.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sud BiH je, nakon razmatranja, prihvatio sporazumna priznanja krivice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.