NAKON STRAVIČNOG ZLOČINA

Ubici sa Kosova dat ultimatum da se preda

Što se prije preda, to će biti bolje za građane Kosova, rekao je Ministar policije Kosova

Fu. M.

Autobus u kojem je izvršen napad

Foto: Agencije


Organi sigurnosti još nisu identifikovali počinioca trostrukog ubistva u pucnjavi na autobus u Glođanu, a moguće je i da su mu pomagale druge osobe, izjavio je generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti.

- Sve informacije vode u pravcu da je djelo izvršila jedna osoba, ali uz mogućnost da je bila povezana sa drugima - rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare. 

On je rekao da policija vodi istragu u dva, tri smjera.

Prema njegovim riječima, loše vremenske prilike spriječile su policijske jedinice da obave neophodana istraživanja na licu mjesta. Na pitanje o  motivima zločina, Mehmeti je rekao da su dobili različite informacije koje istražuju i da može biti više motiva, a ne jedan, prenosi "Kosovo onlajn".

Na osnovu dosadašnje istrage, odbacio je mogućnost da je u pitanju teroristički akt.

Tri lica ubijena su sinoć u pucnjavi na autobus kod Dečana. Zamjenik komandanta Kosovske policijske službe za region Peć Veton Eljšani da je u napadu ubijen vozač autobusa, a da su dva učenika podlegla povredama.

  • Dželjalj Svečlja

    Dželjalj Svečlja

    Foto: Kosovo online


Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je na konferenciji za medije da kosovska policija radi na istrazi u rasvjetljavanju sinoćnog ubistva u Glođanu, a izvršiocu zločina je postavio ultimatum da se što prije preda.

- Ubici postavljam ultimatum da se što prije preda, a onaj ko pomaže ubici umiješan je u krivično djelo. Što se prije preda, to će biti bolje za građane Kosova. Nema solidarnosti sa ubicom dvoje učenika i vozača. Mogu da garantujem da smo odlučni da sve naše kapacitete stavimo na raspolaganje za rješavanje ovog slučaja - kazao je Svečlja.

NA VRH

Podijeli članak na