MEĐUNARODNI ODNOSI

Hadžidedić: Čović, Dodik i Izetbegović su instrumenti za podjelu BiH

EU je imala koncept stvaranja Velike Srbije, Velike Hrvatske i Velike Albanije i danas je blizu da to ostvari, rekao Hadžidedić

Zlatko Hadžidedić: Velika Britanija šalje Maršala Peacha. Printscreen

Face TV

4.12.2021

Dr. Zlatko Hadžidedić, profesor međunarodnih odnosa šokirao je javnost analizom pregovora i rečenicom: “Prljava koalicija Rusije, EU i dijelova State Departmenta US uništava BiH!”.

Gostujući na Face TV rekao je da se pojavljuje Velika Britanija koja šalje Maršala Peacha, a koji će BiH odvesti u NATO, napraviti od nje državu ili je definitivno, uništiti!

- Velika Britanija okreće politiku prema BiH i zapadnom Balkanu za 180 stepeni! Britanija nam je ovdje napravila rat zajedno s velikim silama, a sada očekujemo da preko jakog čovjeka Britanija spasi državu BiH! Dolazak Maršala Peacha je najvažnija vijest za BiH od 1996. godine. Niko nikada nije poslao tako jakog, važnog oficira u našu zemlju - rekao je Hadžidedić.


Da se sve provede, ali da ne bude pobune

Govori da je Evropska unija imala koncept stvaranja Velike Srbije, Velike Hrvatske i Velike Albanije i danas je blizu da to ostvari!

- U podjeli BiH, Čović nije upitan; Bakir nije upitan, kao što nije bio upitan ni Alija Izetbegović! Alija je zagovarao podjelu BiH i to su nastavili njegovi nasljednici! Evropa je građena na krstaškom identitetu i to znači eliminacija muslimanskih zemalja! U podjelu BiH se upleli Palmer i Escobar! Palmer je direktno u saradnji s prosrpskim snagama! Dodik, Bakir i Čović su odabrani za pregovore! Kakva nam je opozicija, imamo li opoziciju?! Riječ je o tome da se sve provede, ali da ne bude pobune!

Stranci nisu dobronamjerni prema BiH! Mi smo anomalija i moramo biti izbrisani! Bez garancija NATO-a nema garancije da Srbija neće preći Drinu, ma koliko Vučić govorio da podržava teritorijalni integritet BiH! Peach dolazi da nešto odradi! Ili će podijeliti BiH ili će zaokrenuti taj proces - rekao je Hadžidedić na Face TV.


Pregovor s poglavicama

Oko pregovora Izbornog zakona se sklopila čudna koalicija, dodaje Hadžidedić.

- Nažalost, u našoj zemlji postoji oduševljenost Evropom i EU! Od Lisabonske konferencije imamo Evropu za vratom! Stvoren je koncept pregovora s poglavicama! To je projekat EU! Na početku su Velika Britanija i Francuska vodile igru! Danas EU želi da što prije završi priču s BiH! 

Imamo duel EU i SAD-a kada je u pitanju prostor zapadnog Balkana! EU je imala koncept stvaranja Velike Srbije, Velike Hrvatske i Velike Albanije i danas je blizu da to ostvari! Kada je u pitanju podjela BiH, Čović nije upitan; Bakir nije upitan, kao što nije bio upitan ni Alija Izetbegović! Alija je zagovarao podjelu BiH i to su nastavili njegovi nasljednici! 

Obećan im je jedan mali dio Bosne! Evropa je građena na krstaškom identitetu i to znači eliminacija muslimanskih zemalja! Alija je zastupao stvaranje male islamističke države! Nama su prvo pobacali mape, a niko se nije zapitao odakle nam 1992. milioni etničkih mapa! Tada su ljudi počeli da se prebrojavaju i da se gleda gdje je ko većina! Tako su nastale predratne tenzije! Davno sam napisao poetsku dramu “Pad”, završava ovako: “Bog znade šta smo sve počinili", rekao je Hadžidedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.