LIČNOST DANA

Emela Burdžović: S leda, pa u rebra

Zarad nečijih političkih interesa, spremna zloupotrijebiti TV kuću u kojoj radi i uključiti se u hajku protiv druge medijske kuće

Burdžović: Zloupotreba TV kuće u kojoj radi. Screenshot

Piše: N. D.

10.12.2021

Nije baš s neba, pa u rebra, ali je došla „s leda“ i pomislila da može u rebra. Emela Burdžović, voditeljica na N1 televiziji, očigledno je vrlo brzo zaboravila da je do prije nekog vremena „bila na ledu“, jer je, kako se priča, iz određenih političkih krugova dobivala upute za svoj rad, a to su u njenoj kući prozreli i ozbiljno je ukorili.

Nije baš da se radilo samo o bolovanju, iako to nikako ne treba problematizirati, pa čak ni kod Emele, ali izbivanje s malih ekrana je produženo kada se saznalo da je, zajedno s određenim političkim strankama, kreirala akcije protiv sagovornika.

Čija je Emela, u cijeloj ovoj priči ponajmanje je bitno, ali je vrlo zanimljivo da je spremna, zarad nečijih političkih interesa i, vjerovatno, svog džepa, zloupotrijebiti TV kuću u kojoj radi i uključiti se u hajku protiv druge medijske kuće, i to bez ikakvih argumenata za to u šta se uplela.

Ono što je potpuno jasno, pokazalo se da ni Emelina „ofanziva“ iz prikrajka ne pije vode. Ni udarci u rebra one jake ne bole previše. Dokumenti su i njoj na raspolaganju, kao i onima koji su joj dali naloge. Sve drugo je samo zloupotreba časne profesije, kakva je novinarstvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.