VREMENSKA PROGNOZA

Danas u većini zemlje sunčano, tokom noći snijeg

Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4 stepena. Arhiv

Piše: N. Aj.

31.1.2022

Danas se u jutarnjim satima, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Krajini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Tokom dana jače naoblačenje.

Krajem dana kiša na sjeverozapadu Bosne. Tokom noći u nizinama Bosne kiša ili susnježica koja će preći u snijeg, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini kiša, osim na krajnjem sjeveriui istočnim područjima Hercegovine gdje se očekuje susnježica i snijeg.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.


U Sarajevu jutro i veći dio prijepodneva sunčano vrijeme. U ostatku dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u nižim dijelovima grada kiša ili susnježica, koja će postepeno preći u snijeg. U višim dijelovima grada snijeg. Jutarnja temperatura oko -6, a dnevna oko 5 stepeni.

Nestabilne i promjenljive vremenske prilike, južno strujanje i povećanje naoblake tokom dana, nepovoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se pojačavati. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.