UKIDANJE AKCIZA NA GORIVO

Reakcija PDP-a na glasanje SNSD-a: Bahato, neljudski, neodgovorno!

Jedini „rezultat“ te politike su pokušaji kupovine tajkunskih zgrada, navode

PDP: Poznata adresa gdje prevoznici i taksisti trebaju tražiti nezadovoljstvo. FENA

A. K.

17.3.2022

Partija demokratskog progresa (PDP) reagirala je na glasanje delegata SNSD-a koji su onemogućili da gorivo bude jeftinije za 40 feninga.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Oni koji su odbili da glasaju da danas gorivo bude jeftinije za 40 feninga u prosjeku nalaze se u vladajućoj stranci, SNSD-u, i ta stranka je jedino mjesto gdje prevoznici, taksisti i svi kojima je gorivo osnovno sredstvo za obavljanje svoje djelatnosti treba da traži nezadovoljstvo. 


Lična bogaćenja

Milorad Dodik, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović i Lazar Prodanović, imenom i prezimenom, su ljudi koji su juče spriječili da budu ukinute akcize na naftne derivate i da građani plaćaju jeftinije gorivo.

Zbog akciza koje treba da budu utrošene za gradnju puteva i autoputeva koji se ne grade, već petu godinu u budžet idu značajna sredstva, dok je jedini „rezultat“ te politike su pokušaji kupovine tajkunskih zgrada, nova zapošljavanja SNSD-ovih podobnika, privilegije funkcionerima, softveri na koje monopol ima znamo već koja firma.

Za lična bogaćenja iz budžeta imaju, a za podršku građanima, koji su samo u dva mjeseca skupljanja u budžetu koji koristi dodatnih 240 miliona KM, navodno nema. Bahato, neljudski, neodgovorno!


Prljava igra

Partija demokratskog progresa pruža i podršku gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću u nastojanjima da se riješi pitanje javnog gradskog prijevoza, odnosno problem koji ujedinjuje proizvode monopolističke grupe prevoznika.

Nažalost, čini se da svjedočimo da oni čiji je posao da pružaju usluge građanima, a koji su dobili monopolistički višemislionski ugovor na sedam godina u međuperiodu preuzimanja pozicije gradonačelnika od njegovog prethodnika, učestvuju u prljavoj igri najavljenoj tokom izbornih noći od strane predsjednika SNSD-a, da će se svetiti građanima Banjaluke što nisu glasali po njegovoj volji - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.