DIREKTOR DKPT-A

Mirsad Vilić razgovarao s ambasadorom Italije u BiH

Posebno je istaknut značaj međunarodne operativne policijske saradnje koja se odvija putem kanala Interpola, Europola i policijskog oficira za vezu

Sa današnjeg sastanka. DKPT

E. Ć.

24.3.2022

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak primili su danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Nj.E. Marko Di Ruca (Marco Di Ruzza).

Direktor Vilić upoznao je ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou i njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Predstavio je planirane aktivnosti obuhvaćene Strateškim planom za razvoj Direkcije.

Sagovornici su se osvrnuli na provedene aktivnosti u proteklom razdoblju, u kojima su zajednički sudjelovali pripadnici policije Italije i službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i saradnju kroz Projekt IPA 2019 - Suzbijanje teškog kriminala na Zapadnom Balkanu.

Posebno je istaknut značaj međunarodne operativne policijske saradnje koja se odvija putem kanala Interpola, Europola i policijskog oficira za vezu.

Direktor Vilić i ambasador Di Ruca ocijenili su dosadašnju suradnju iznimno uspješnom i izrazili uvjerenje da će se nastaviti i u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.