POKUŠAJ DEGRADIRANJA

PDP: Objavljeni audio snimak je montiran

Događaj koji se čuje na snimku desio se u kampanji za Lokalne izbore, nakon što je Begić verbalno i fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića, a Trivićeva pokušala da smiri napad, istakli su

H. J. I.

13.4.2022

Jelena Trivić i Ivan Begić. Agencije

Novinar Slobodan Vasković objavio je kompletan snimak razgovora potpredsjednice PDP-a Jelene Trivić i Ivana Begića, bivšeg PDP-ov zastupnik. Objavljeni audio snimak, bez ikakve montaže, navodi Vasković, datira iz 2020. godine.

Povodom spornog snimka, oglasili su se i iz PDP-a. 


- Audio snimak koji se pojavio u javnosti, a u kojem potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić navodno prijeti Ivanu Begiću je montiran. Događaj koji se čuje na snimku desio se u kampanji za Lokalne izbore, nakon što je Begić verbalno i fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića, a Trivićeva pokušala da smiri napad – navela je porparolka PDP-a Anja Petrović.

Ona je dodala da se cjelokupan i nemontiran snimak pojavio u javnosti, gdje se jasno čuje kako Jelena Trivić govori Ivanu Begiću da ga gleda kao svoje dijete i da bi mu pomogla, a da je tome prethodilo Begićevo brutalno vrijeđanje Trivićeve.


- Također, može se čuti i dio onoga što je Begić prethodno radio, te da su, i pored svega, svi stajali uz njega i željeli mu pomoći. Svemu je lično prisustvovao i Draško Stanivuković koji može potvrditi navedeno – rekla je Petrovićeva.

Ona napominje da se iz PDP-a prešutalo više brutalnih neistina koje je Begić izrekao nakon napuštanja stranke i da je ovo samo još jedan njegov pokušaj da degradira bivše kolege, puštanjem u javnost montiranog snimka.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.