PREMIJER KS

Forto poručio SDA: Uozbiljite se

Imamo brutalnu kampanju onih koji jesu kriminalna hobotnica protiv onih koji to žele izložiti javnosti,

Piše: H. J. I.

30.5.2022

Forto: Imamo brutalnu kampanju. N. Ćorović

Predstavnici Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo održali su danas press konferenciju o temi borbe protiv korupcije, s naglaskom na Uredbu o kontroli javnih nabavki. 

Premijer KS Edin Forto kazao je kako je ova vlada uradila veliki broj stvari u smislu transparentnosti, da su iznijeli "100 miliona kriminala" i zbog toga smijenjeni 2019. godine, ali imao je i poruku za SDA. 



- Imamo brutalnu kampanju onih koji jesu kriminalna hobotnica protiv onih koji to žele izložiti javnosti. Podsjećam da je 4. decembra 2019. godine, nakon specijalne sjednice Vlade koja je prenošena uživo gdje smo iznijeli 100 miliona kriminala, naglo je dogovorena koalicija koja je smijenila tadašnju vladu. Sve što radimo svaki dan znamo da smo na pravom putu kada vidimo reakcije onih koji na najistaknutije pozicije imenuju ljude s međunarodnih crnih lista - rekao je Forto.


Potom se obratio direktno kolegama iz SDA.

- Ja pozivam i SDA i cijelu opoziciju da se uozbilje i da prestanu mijenjati teze da oni koji se jednostavno bore protiv korupcije, koji to rade na najtransparentniji mogući način što je prepoznato i regionalno i međunarodno, da se možda ugledaju na ovo što mi radimo a da manje iznose potpuni niz neistina - zaključio je Forto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.