IZBORI

Narod i pravda predstavila program: 250 mjera za promjene u BiH

Danas, tamo gdje su kadrovi Naroda i Pravde preuzeli odgovornost da vode vlast, političari moraju prijavljivati i dokazivati porijeklo svoje imovine - poručio Konaković

Narod i pravda. Avaz

D. H. / Fena

4.9.2022

Stranka "Narod i pravda" predstavila je svoj program za predstojeće izbore.


Ključni pravci

Narod i pravda donosi 250 konkretnih mjera kako da se naprave promjene u svim oblastima u Bosni i Hercegovini.

Magazin Naroda i Pravde predstavlja ključne pravce i mjere djelovanja Naroda i Pravde. Kako navode, u ovom programu nisu data puka i nerealna obećanja, već su navedene konkretne mjere koje je, uz političku volju, hrabrost i umijeće, što kako kažu upravo Narod i Pravda i donosi na političku scenu BiH, moguće realizirati.

Također, u magazinu je dat osvrt sa jasno pobrojanim stvarima šta je do sada urađeno tamo gdje je NiP učestvovao u vlasti. U magazinu je navedeno i šta je urađeno i šta su ključni prioriteti u 19 oblasti, od borbe protiv korupcije, preko obrazovanja, privrede, pravosuđa, zaštite okoliša, mladih, do pitanja iz domena međunarodne politike i dijaspore. U magazinu je moguće pročitati i pismo predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića, intervju sa prvim zamjenikom Naroda i Pravde Kemalom Ademovićem te analizu Denisa Zvizdića o EU i NATO putu BiH.

- Kad smo pokrenuli Narod i Pravdu kazali smo da to radimo radi popravljanja stanja u društvu. Da li smo mi ispunili ovaj cilj u ovom proteklom periodu? Ljudi svjedoče da jesmo. I kazali smo još jednu krupnu stvar i zadali sebi zadatak a to je da ćemo javni interes i obavljanje javne funkcije staviti ispred ličnog interesa. Ako neko od vas ima ovdje u sali da zna da je neko od naših ministara ili direktora zloupotrijebio ovo pravo, a ja ne znam, neka kaže. Sada kada kreće nova kampanja mi sada možemo reći da smo opravdali povjerenje iz 2018. kada smo govorili o mjerama prema mladima, o pronatalitetnim mjerama, o drugim mjerama, dio toga se ostvario. Mi nismo u potpunosti zadovoljni sa tim, sada nam treba novo vrijeme da ove projekte nastavimo i dovršimo kao i da pokrenemo neke nove. U kampanju ulazimo tražeći to povjerenje, gledajući na sve urađeno, mi potpuno polažemo pravo na to da tražimo novo vrijeme i novo povjerenje građana i to u masovnijem odzivu i glasanju - kazao je prvi zamjenik i jedan od osnivača Naroda i Pravde Kemal Ademović.


Poruka Konakovića

Upućujući poruku kandidatima Naroda i Pravde Ademović je definirao način na koji Narod i Pravda vodi svoju predizbornu kampanju.

- Budite istrajni, borite se, dođite do svakog čovjeka ako možete, sa svakim lijepo. Ponavljam, sa svakim lijepo, nema veze koja je stranka, koji je narod, koja je opcija, šta je, kako je, Bosanac, Hercegovac, naš je, dobar je, razgovarajte sa njim i kažite mu šta smo mi i kud stremimo - poručio je Ademović.

U pismu predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića na početku magazina novodi se:

- Danas, tamo gdje su kadrovi Naroda i Pravde preuzeli odgovornost da vode vlast, političari moraju prijavljivati i dokazivati porijeklo svoje imovine. Institucije moraju javno prikazati ko je zaposlen u njima i koliko je plaćen. Da nas, tamo gdje kadrovi Naroda i Pravde vode vlast, djeci su plaćeni vrtići, a osnovci imaju besplatne knjige. Danas, tamo gdje kadrovi Naroda i Pravde vode vlast, mlade majke, porodilje primaju 1.000 KM mjesečno, i zaposlene i nezaposlene, a studenti informacionih tehnologija, budući inženjeri i programeri, studiraju besplatno. Privrednici imaju veće i transparentnije poticaje. Kultna izletišta, nakon što su 30 godina propadala u mraku i smeću, danas svi jetle, čista i ispunjena dječijom igrom. Nakon 60 godina, glavni grad dobija nove šine i tramvaje. Studenti sa periferije vozom mogu doći na fakultet. Nema redukcija vode. Škole i bolnice dobijaju nove fasade, a porodice i djeca šehida i palih boraca podršku, stanove i stipendije...“.

Cijeli magazin moguće je pročitati i preuzeti na linku: NIP 2022 – NAROD I PRAVDA


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.