UPUTIT ĆE POMOĆ

Reis Kavazović uputio telegram saučešća Turskoj: Niste sami

Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar, poručio je reisu-l-ulema Kavazović

Reisu-l-ulema Kavazović: Uz vas smo svim svojim bićem. IZ u BiH

H. J. I.

6.2.2023

U povodu snažnog zemljotresa koji je pogodio nekoliko južnih pokrajina Turske, a koji je uzrokovao ne samo ogromnu materijalnu štetu, već i velik broj poginulih i ozlijeđenih, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, predsjedniku Diyaneta dr. Aliju Erbašu i cijelom turskom narodu.

- Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar. Katastrofa koja je jutros pogodila južna područja Republike Turske poprimila je ogromne razmjere, uništila domove i odnijela živote mnogih ljudi, i u dušu turskog naroda unijela tugu i bol.

Poštovani predsjedniče,

želimo Vam kazati da niste sami u ovim teškim trenucima i da smo uz vas svim svojim bićem. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć.

U ime Islamske zajednice i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saosjećanja i molim Allaha da se smiluje nastradalima, a da njihovim porodicama i bližnjima, i svima nama, podari sabura i olakša bol  kaže se u telegramu reisu-l-uleme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.