NOVINAR

Mandal: Neugodno treba biti Šefiku i Bakiru, a ne Kemalu

Ne znam ko bi, osim plaćeničkih botova i dvorskih uvlakača, na tom mjestu radije želio vidjeti SDA-ovog metuzalema Šefika Džaferovića, kazao je

Kemal Ademović. Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

16.2.2023

Politički analitičar i kolumnista Avaza, Fadil Mandal, oglasio se na svom Facebook profilu povodom današnjeg izbora Kemala Ademovića u rukovodstvo Doma naroda državnog parlamenta. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Kemalu Ademoviću ne treba biti neprijatno. Dapače. Ne znam da li postoji iole normalan Bošnjak koji ne podržava da Kemo, ratni komandant specijalne policije, heroj odbrane Sarajeva i države BiH, odlikovani borac sa prve linije fronta, bude u rukovodstvu Doma naroda BiH, bez obzira što je do većine došao glasovima delegata SNSD-a i HDZ-a.

Krio se u trezoru

Kao što ne znam ko bi, osim plaćenickih botova i dvorskih uvlakača, na tom mjestu radije želio vidjeti SDA-ovog metuzalema Šefika Džaferovica, ili, pak, Bakira Izetbegovića, koji se - kako tvrdi Željko Komšić - u ratu krio u trezoru Narodne banke, dok je Kemo s puškom u ruci skakao po bosanskim vrletima.

Prisjetimo se ukratko ko je Šefik Džaferović, nadaleko poznati čuvar Izetbegoviceve fotelje u prijelaznom periodu, penzioner koji se danas bio kandidirao za još jedno uhljebarsko mjesto i srećom propao.

Korumpirana i karijerstička klika

Desetljećima se, naime, Šefikus nije izvlačio, prvo iz Alijinog, a onda iz Bakirovog dupeta, i to mu je, po svemu sudeći, jedina referenca i način na koji je opstao u političkoj baruštini koju je od ove zemlje napravila korumpirana i karijeristička klika unutar SDA, koja je vremenom urusila i obezvrijedila i samu tu stranku i njenu izvornu ideju.

Toliko da ju je na kraju napustio i jedan Kemal Ademović - napisao je Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.