"SMRT VLADAVINE PRAVA"

Dragičević: Neće od nas niko živ dočekati pravdu

Poručio da neće čekati još 10-20 godina da se riješi slučaj njegovog sina jer postoji previše dokaza

Dragičević: Ovo je sve korumpirano. Avaz

2.3.2023

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, danas je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje će biti održan sastanak s postupajućom tužiteljicom u ovom predmetu, a nakon pretresa u Banjoj Luci, tačnije kuće porodice Rađen.

Dragičević ističe da za njega više ne postoje institucije te da su svi tokom ovih pet godina dobijali konstantna poniženja, a njegov sin nije dobio pravdu.

- Ne mogu dozvoliti da se svjedoci ispituju u PU u Banjoj Luci, MUP-u gdje su ljude tukli i maltretirali 2018. godine. Da pripadnici zločinačkog MUP-a koji su učestvovali u otmici, mučenju i ubistvu budu prisutni na navodnom pretresu kuće Đorđa Rađena tražeći DNK. I otkud pravo advokatu da bude tu. Ifet Feraget je od samog početka tražio da se prostorije MUP-a vještače, drugo Dacia Duster kojom je izvršena otmica. Treća stavka, Novo groblje gdje je bilo tijelo, zašto se nije vještačilo, uzeli videonadzori da se vidi ko je podmetnuo stvari kod Davida prije obdukcije jer se provalna krađa nije desila - rekao je Dragičević.

Poručio da neće čekati još 10-20 godina da se riješi slučaj njegovog sina jer postoji previše dokaza.

- Neće od nas niko živ dočekati pravdu dok je ovakvog stanja, dok su ovakvi tužioci i sudije. Ovo je sve korumpirano. Iza ubistva moga sina stoji režim RS. Pitat ću danas Ozrenku je li ikada bila na Crkvenoj ili Banjoj Luci ili iz udobne fotelje istražuje ubistvo? Ovo je smrt vladavine prava u BiH. Institucije BiH i institucije u RS za mene od danas ne postoje. Ako su Dženan Memić i David Dragičević prioriteti kako kažu, šta da očekuju drugi građani - poručio je Dragičević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.