PROGNOZA

Sutra u BiH oblačno, u jutarnjim satima kiša i pljuskovi

U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje

Vrijeme u BiH. Fena

FENA

13.5.2023

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 2; Ivan-sedlo 10; Široki Brijeg 14; Bihać, Mostar 15; Livno, Sanski Most, Sarajevo 16; Neum, Tuzla 19; Gradačac i Zenica 20 stepeni.

Sutra se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje. U ostatku dana padavine praćene grmljavinom, uglavnom, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći u većini područja. Obilnije padavina na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i u Krajini, što lokalno može usloviti i pojavu bujičnih poplava.

Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Poslijepodne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u jutarnjim i večernjim satima. U ostatku dana lokalno su mogući slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.