AUSTRIJA

Bosanci i Hercegovci svjetski prvaci

Cilj ovog neformalnog svjetskog prvenstva je preći što više kilometara, a naša ekipa je uspjela savladati 9.002 kilometra, rekao je Popović

Bh. planinari naišli su na veoma srdačan doček - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Alen Bajramovic

25.9.2023

Članovi planinarskih društava iz BiH, koji su u ekipi Snaga domovine predstavljali našu zemlju na Svjetskom prvenstvu planinara u austrijskom Abtenau, osvojili su prvo mjesto i titulu svjetskih prvaka. 

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.100 planinara iz 15 država, a Snagu domovine činilo je 170 članova planinarskih društava iz Sanskog Mosta, Ključa, Cazina, Bihaća, Sarajeva, Salzburga ...

- Austrijanci rade dobru stvar i od ovog događaja prave lijepu turističku priču u prelijepim predjelima u podnožju Alpa.

Cilj ovog neformalnog svjetskog prvenstva je preći što više kilometara, a naša ekipa je uspjela savladati 9.002 kilometra i zauzeti prvo mjesto - kazao je bh. planinar Ervin Popović za "Avaz".

Takmičenje u organizaciji Saveza za narodni sport Republike Austrije proteklo je i u druženju, bh. planinari naišli su na veoma srdačan doček, a na svečanosti dodjele nagrada praćeni su ovacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.