VREMENSKA PROGNOZA

Ujutro kišovito, onda slijedi razvedravanje: Vikend donosi ljetne vrućine

U Sarajevu sunčanije u drugom dijelu dana

U Sarajevu sunčanije u drugom dijelu dana. Avaz

N. H.

prije 4 dana

U BiH veći dio dana preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugom dijelu dana. U ranim jutarnjim satima može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Trodnevna prognoza

U subotu 15.6.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U nedjelju 16.6.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

U ponedjeljak 17.6.2024. očekuje se dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Iako postoje izgledi za slabije padavine lokalnog karaktera, porast temperatura zraka te veći broj sunčanih sati širom zemlje, povoljno će uticati na raspoloženje ljudi. Nakon tmurnog i kišovitog jutra, izraženije u Hercegovini, centralnoj, istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni, drugi dio dana će biti ugodniji uz postepenu stabilizaciju vremenskih prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti.

Bez obzira na porast temperatura i dalje je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.