CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv krijumčara stoke

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Dž. BULBUL

16.8.2014


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Željka Deronjića (34) iz Loznice, Republika Srbija, stalno nastanjenog u Bratuncu, državljanina BiH, koji se tereti za krijumčarenje i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Bez kontrole

Optužnica tereti Deronjića da je 18. aprila ove godine u rejonu sela Orlica u općini Bratunac, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz Republike Srbije, koji su preko granične linije iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu prevezli 45 grla janjadi i ovaca, preuzeo stoku.

 

Deronjićev kombi zaustavljen kod Bratunca

 

Na taj način su, izbjegavajući mjere carinske kontrole, prokrijumčarili stoku u BiH bez veterinarske i bilo kakve druge potrebne dokumentacije, čime se ugrožava zdravlje i uzrokuje zdravstvena opasnost za građane BiH.

Pripadnici Granične policije BiH otkrili su optuženog u vršenju krivičnog djela.

Udario policajca

Nakon počinjenja krivičnog djela i prihvata te transporta stoke, optuženi je, upravljajući kombijem, prilikom pokušaja pripadnika Granične policije BiH da ga zaustave, odbio zaustaviti vozilo na znak zaustavljanja.

Kada je nastavio vožnju, lijevim retrovizorom udario je policajca, koji je zadobio povrede ručnog zgloba. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.