BANJA LUKA

Siniša Straživuk prijetio smrću sutkinji

Uhapšen početkom novembra prošle godine zbog sumnje da je prijetio predsjednici Sudskog vijeća u predmetu “Trezor” sutkinji Snježani Kudrić

Siniša Straživuk

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

20.6.2019

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Siniše Straživuka zbog krivičnog djela napad na sudiju ili javnog tužioca. Optužnicu protiv njega podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS.

- Optuženom se stavlja na teret da je 3. novembra 2018. godine, putem Vibera, ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sutkinji Okružnog suda u Banjoj Luci. U periodu od 14:54 sati do 22:18 sati sa svog mobilnog telefona slao je poruke koje je ona shvatila kao ozbiljne prijetnje – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je sutkinja za vrijeme upućivanja prijetećih poruka postupala kao predsjednik Vijeća Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog i drugih, zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo. Ročište o izjašnjenju optuženog o krivici zakazano je za 27. juni.

Straživuk je uhapšen početkom novembra prošle godine zbog sumnje da je prijetio predsjednici Sudskog vijeća u predmetu “Trezor” sutkinji Snježani Kudrić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.