BANJA LUKA Vrhovni sud Republike Srpske donio odluku

Strahinja Đurić oslobođen optužbe za silovanje

Teretio se da je, znajući da je nezaposlena, pozvao oštećenu u svoj stan da bi navodno obavila razgovor za posao

O. Matavulj / Avaz.ba
19.11.2019 12:04

Vrhovni sud RS

Foto: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je oslobodio Strahinju Đurića iz Doboja optužbi za silovanje sugrađanke u svom stanu u Doboju. 

Presuda je izrečena nakon što je Sudsko vijeće odbilo žalbu Tužilaštva i potvrdilo prvostepenu presudu koju je, nakon ponovljenog suđenja, izrekao Okružni sud u Doboju.

Naime, dobojski sud je 2017. godine Đurića proglasio krivim za silovanje i osudio ga na tri godine i osam mjeseci zatvora. Nakon usvajanja žalbe Đurićevog branioca Vrhovni sud RS je tu presudu ukinuo i postupak vratio dobojskom sudu na novo suđenje. U ponovljenom postupku Đurić je oslobođen krivice i ta presuda je sada i pravosnažno potvrđena.

Proces protiv Đurića je, radi zaštite žrtve, bio zatvoren za javnost. U optužnici se navodilo da se silovanje dogodilo 16. novembra 2016. godine u Đurićevom stanu u Doboju. Na teret mu je stavljeno da se sa žrtvom upoznao i dopisivao na Facebooku. 

Znajući da je nezaposlena, pozvao ju je u svoj stan da bi navodno obavila razgovor za posao. Tada je, kako se navodilo u optužnici, ženu odvukao u sobu i silovao je.

Komentari

NA VRH