SRBIJA

Silovao kćerku i snimao je mobitelom

Stravični slučaj prijavili su građani koji su na Facebook profilu vidjeli jedan od gnusnih snimaka

Djevojka preživjela pakao. Ilustracija

Avaz.ba

23.4.2020

Zlostavljaču V. J. (43) iz okolice Pančeva u Srbiji određen je jednomjesečni pritvor, jer je silovao svoju 17-godišnju kćerku. On je djevojku primorao na seksualni odnos i sve snimao mobitelom te je snimke slao prijateljima.

Stravični slučaj prijavili su građani koji su na Facebook profilu vidjeli jedan od gnusnih snimaka, prenosi srbijanski "Kurir".


Djevojka preživjela pakao. Ilustracija

- On se sumnjiči za obljubu i iskorištavanje maloljetne osobe za pornografiju. Za ova djela zapriječene su kazne od godinu do 10 godina zatvora, odnosno šest mjeseci do pet godina zatvora. V. J. se na teret stavlja da je tokom aprila u svojoj kući naveo na obljubu kćerku, što je snimao mobitelom, ali je napravio i tri fotografije na kojima je maloljetnica naga i podijelio to drugima preko više naloga na jednoj društvenoj mreži. Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor kako ne bi ometao postupak utjecajem na kćerku, ali i zbog sumnje da bi, boraveći na slobodi, u kratkom periodu ponovio krivično djelo s obzirom na to da se radi o ranije osuđivanoj osobi - saopćilo je tužilaštvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.