SRBAC

Nakon nesreće povrijedio policajce

L. P. odbijao svaki vid saradnje sa policajcima

Intervenirali policajci. Ilustracija

Avaz.ba

16.6.2020

Srpčanin L. P. uhapšen je juče zbog sumnje da je napao policajce i nanio im povrede, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška

Policijskoj stanici Srbac jučer je oko 17 sati prijavljeno je da je L. P. svojim vozilom sletio sa lokalnog puta u mjestu Župski Razboj, nakon čega je verbalno napao oštećenog.

- Postupajući po zaprimljenoj prijavi pripadnici Policijske stanice Srbac zatekli su osumnjičenog koji je odbijao svaki vid saradnje sa policajcima, te je na zakonito izdano naređenje napao policajve i tom prilikom im nanio povrede, zbog čega je lišen slobode. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o L. P. iz Srpca - saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.


Policajci savladali nasilnika. Ilustracija

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv L. P. za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.