UHAPŠEN MUŠKARAC U SRPCU

Potukao se u kafani pa napao dvojicu policajaca

Osumnjičen je za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje

PU Bosanska Gradiška: Policajci svakodnevno izloženi riziku. Arhiv

L. S. / Srna

31.12.2021

Muškarac iz Srpca inicijala M. V. uhapšen je zbog sumnje da je napao i povrijedio dvojicu policajaca, saopćeno je iz Policijske uprave u Bosanskoj GradišciPoliciji je oko pet minuta nakon poslije ponoći prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Srpcu došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između M. V. i S. D, obojica iz Srpca.

Prilikom hapšenja M. V. je verbalno, a zatim i fizički napao policajce, pružajući aktivan otpor, te je osumnjičen za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje. Alkotestiranjem je kod obje osobe utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se protiv M. V. po kompletiranju i dokumentiranju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo, a slijedi i pokretanje prekršajnog postupka protiv obojice aktera tučnjave.

Iz policije su naveli da su ovakvi i slični primjeri pokazatelji visokog rizika kojem su svakodnevno izloženi policijski službenici tokom obavljanja redovnih poslova. Osudili su svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozvali građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.