VRHOVNI SUD RS

Ukinuta osuđujuća presuda u predmetu "Klub"

Presuda je ukinuta nakon što je sudsko vijeće uvažilo žalbu branilaca optuženih

Privođenje optuženih. O. Matavulj

Piše: O. Matavulj

19.2.2021

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuću presudu Srđanu Boškovu (38), Nailu Kapi (22) i Ameru Isakoviću (22) kojom su osuđeni na 10 godina i šest mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, koju su davali i maloljetnicima.

Presuda je ukinuta nakon što je sudsko vijeće uvažilo žalbu branilaca optuženih, koji su od početka procesa ukazivali da kod optuženih nikakva droga nije pronađena.

- Žalba je uvažena i predmet je vraćen Okružnom sudu u Banjoj Luci na ponovno suđenje - navode u Vrhovnom sudu RS.

Ukinutom presudom Boškov, Kapo i Iskaković osuđeni su na po tri i po godine zatvora. Oglašeni su krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet doroge, dok su Isaković i Kapo osuđeni i za omogućavanje uživanja droge.

Uhapšeni su u junu 2019. godine u akciji "Klub", zajedno sa još osam osoba. U presudi se navodi da su Boškov, Kapo i Isaković od početka 2018. do 3. juna 2019. godine kupovali i preprodavali marihuanu. Pored toga Kapo i Isaković su maloljetnicima, te većem broju osoba na raspolaganje stavljali stan u kojem su nesmetano mogli da se drogiraju. Među njima je bilo i štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjoj Luci.

U optužnici se navodi da su Kapo i Isaković organizovali žurke u stanu u Banjoj Luci na kojima su većem broju osoba, pa i maloljetnicima, omogućavali konzumaciju marihuane i spida.

- Na sto bi stavili narkotike, tako da su svi prisutni mogli da ih uzmu i koriste - navodi se u optužnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.