MINISTAR ODBRANE

Matis: Tramp me podržava 100 posto

Mislim da je on kao nekakav demokrata, ako hoćete istinu

Tramp i Matis

Blic.rs

16.10.2018

Američki ministar odbrane Džim Matis (James Mattis) izjavio je danas da mu je predsjednik Donald Tramp (Trump) rekao da ga "100 posto" podržava na toj funkciji.

Matis je to izjavio u jeku špekulacija da bi uskoro mogao biti smijenjen, pri čemu je sam Tramp, prije svega dva dana, nagovijestio mogućnost da Matis napusti mjesto ministra odbrane.

Matis je, međutim, naveo da ga je Tramp uvjerio u svoju stopostotnu podršku u telefonskom razgovoru tokom današnjeg ministrovog leta iz Vašingtona za Vijetnam.

Nekoliko sati ranije Matis je novinarima koji su putovali s njim rekao da s Trampom nikada nije razgovarao o mogućnosti da ode s funkcije u Pentagonu. 

Ministar je to naveo u odgovoru na pitanja novinara o Trampovim komentarima u emisiji "60 minuta" na CBS-u u nedjelju da bi Matis "mogao napustiti" njegovu administraciju i da on penzionisanog marinskog generala smatra "nekakvim demokratom".

- Ja mislim da je on kao nekakav demokrata, ako hoćete istinu. Ali general Matis je dobar tip. Veoma dobro se slažemo. Možda će otići - poručio je Tramp.

Američki mediji ocjenjuju da je Tramp tim komentarom nagovijestio da Matisa smatra previše umjerenim u politici, iako to nije rekao direktno niti je naveo da se po bilo kom pitanju ne slaže s Matisom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.