AUSTRALIJA

Greškom uplatio dva tiketa i dobio 46,6 miliona dolara

Kazao da je moguće da će sada razmisliti da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda sa porodicom ode na odmor

Ilustracija

Srna

27.3.2019

Jedan radnik u Melburnu u Australiji osvojio je 46,6 miliona američkih dolara na lutriji nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima, piše Daily Mail. 

Muškarac je uplatio jedan tiket u Sent Albansu, a onda slučajno još jedan sa istim brojevima na drugom prodajnom mjestu.  

Svaki tiket pojedinačno donio mu je dobitak od 23,3 miliona dolara (oko 40 miliona maraka), a džekpot je bio toliki jer ga niko nije dobio posljednjih sedam sedmica.

Još jedan dobitnik osvojio je 23,3 miliona dolara u Hobartu i tek treba preuzeti dobitak.

U slučaju da je muškarac uplatio jedan tiket umjesto dva, nagrada bi bila podijeljena između dva igrača i svaki bi dobio po 35 miliona dolara (oko 60 miliona maraka).

Međutim, pošto je jedan igrač uplatio dva tiketa, nagrada je podijeljena na tri dijela, i to tako da je sretni dvostruki kupac dobio dvije trećine džekpota, odnosno 46,6 miliona dolara (oko 80 miliona maraka).

Dobitna kombinacija bila je 12, 28, 24, 29, 9, 18 i 25, a dodatni brojevi 13 i 31.

Muškarac koji je uplatio dva tiketa rekao je da igra iste brojeve 30 godina i da je moguće da će sada razmisliti da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda s porodicom ode na odmor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.