DETALJI SMRTI

Ivana Tramp planirala putovati danas, pronađena na dnu stepenica

Haskel je rekla da je Ivana, koja je iznenada preminula od srčanog udara u 73. godini života u svom stanu u Njujorku, konačno spremna za ponovno putovanje

Ivana Tramp preminula u 73. godini. AFP

S. S.

15.7.2022

Ivana Tramp (Trump) umrla je noć prije nego što je trebala ići na odmor na Azurnu obalu u St. Tropez, rekla je njena najbolja prijateljica, piše Mirror.

Niki Haskel (Nikki Haskell) rekla je da je ovo trebalo biti prvo Ivanino putovanje od izbijanja koronavirusa 2020. godine. Dodala je da je bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) jedva izlazila iz kuće od početka pandemije jer se bojala zaraziti se virusom.

Prvo putovanje od pandemije

Haskel je rekla da je Ivana, koja je iznenada preminula od srčanog udara u 73. godini života u svom stanu u Njujorku, konačno spremna za ponovno putovanje. Rekla je da se "jako raduje odlasku u Evropu" i čak je otkrila da su nedavno razgovarali o zajedničkom putovanju oko svijeta. Daily Mail piše kako je do smrti došlo samo nekoliko sati prije nego što je imala termin u frizerskom salonu.

- Ona je sutra trebala ići u St. Tropez. Trebalo je to biti njeno prvo putovanje od pandemije. Bojala se da ne dobije virus - rekla je za Page Six američka TV voditeljica.

- Bila je moja najbolja prijateljica. Upoznao sam je one noći kada je ona upoznala Donalda. Ne mogu vam ni opisati koliko je bila fantastična, samo sjajna prijateljica i najnevjerovatnija, inspirativna osoba."

Pronađena bez svijesti

- Razmišljale smo o putovanju oko svijeta ovog januara. Jednostavno ne mogu vjerovati.

Ivana Tramp je pronađena bez svijesti na dnu stepenica u svom stanu na Manhattanu, piše ABC News.

Policija istražuje je li pala i je li pad na bilo koji način pridonio njezinoj smrti, ali policajci kažu da nema tragova krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.