PREDSJEDNIK SAD

Bajden kaže da se kandidira jer Tramp želi "uništiti demokratiju"

Kandidiram se jer je demokratija u pitanju, jer je 2024. demokratija ponovo na glasanju, rekao je Bajden

Džo Bajden. Fena

FENA

19.9.2023

Džo Bajden (Joe Biden), najstariji američki predsjednik ikada, rekao je da razumije fokus na svoje godine, ali da se kandidirao za reizbor jer je Donald Tramp (Trump) želi da "uništi" američku demokratiju, prenosi AFP.

Ovaj 80-godišnjak obično izbjegava pitanje starosti, ali se pozabavio s tim tokom prikupljanja sredstava u pozorištu na Brodvej u Njujorku, rekavši da mu je njegovo iskustvo pomoglo da se nosi sa krizama poput Ukrajine i Covida.

- Čini se da je mnogo ljudi fokusirano na moje godine. Shvatam, vjerujte mi, znam to više od ikoga - kazao je Bajden i dodao:

- Kandidiram se jer je demokratija u pitanju, jer je 2024. demokratija ponovo na glasanju. I neka nema sumnje: Donald Tramp i njegovi MAGA republikanci odlučni su da unište američku demokratiju.

Demokrata je dodao da se neće "klanjati diktatorima" i optužio Trampa - čiji je slogan Učinimo Ameriku ponovo velikom (Make America Great Again - MAGA) - da je to učinio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da američki glasači imaju zabrinutost zbog Bajdenovih godina uoči vjerovatnog revanša sljedeće godine protiv Trampa, kojeg je pobijedio 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.