VIDEO KRUŽI MREŽAMA

Neugodan momenat: Erdoan pitao Ilona Maska gdje mu je supruga, reakcija nasmijala mnoge

Erdoan je zatražio od tehnološkog milijardera da izgradi novu Teslinu fabriku u Turskoj i izrazio je interes da "SpaceX" radi sa svemirskim programom

Ilon Mask i Erdoan. Reuters

D. R.

22.9.2023

Ilon Mask (Elon Musk) se sastao sa Redžepom Tajipom Erdoanom (Recepom Tayyipom Erdoganom) u Njujorku gdje je turski predsjednik prisustvovao sastanku Generalne skupštine UN-a, međutim, jedan video koji kruži mrežama pokazuje zanimljivu scenu kada Erdoan upita milijardera gdje mu je supruga.

Erdoan je zatražio od tehnološkog milijardera da izgradi novu Teslinu fabriku u Turskoj i izrazio je interes da "SpaceX" radi sa svemirskim programom zemlje, kao i da koordinira umjetnu inteligenciju i satelitsku internet uslugu Starlink.

@vicenews Elon Musk had an uncomfortable-looking meeting with Turkey’s President Recep Tayyip Erdoğan in New York. The two met to discuss building a new Tesla factory in Turkey and using SpaceX technology. #elonmusk #tesla #turkey #turkiye #receptayyiperdoğan #spacex #starlink ♬ original sound - VICE News

Naime, Erdoan je pitao poduzetnika “Gdje vam je supruga?”, na šta je Mask relativno zbunjeno odgovorio.

Prvo je nakon duge pauze i razgledanja po prostoriji rekao da se nalazi u San Francisku, a zatim je dodao da su rastavljeni. Ipak, Erdoanova reakcija je ta koja je ostavila utisak na gledatelje.

Svakako, njihov razgovor je završio prilično dobro, a Erdoan se čak i zabavljao sa Maskovim sinom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.