BIZARNI PRIJEDLOZI

Putinov agitator predlaže nuklearni udar na tri države NATO

Gosti u emisiji navodili koji zapadni gradovi bi trebali biti prvi na meti nuklearnih napada

Vladimir Solovjov od ranije poznat po kontroverznim izjavama. Platforma X

D. Dž.

9.3.2024

Voditelj državne televizije i jedan od glavnih Putinovih propagandista i agitatora iznio je ovu ideju u svojoj emisiji (Večer s Vladimirom Solovjevom), a na društvenoj mreži X isječak je podijelila novinarka Julia Davis iz Daily Beasta. Davis navodi da su gosti u emisiji navodili koji zapadni gradovi bi trebali biti prvi na meti nuklearnih napada.

- Pariz, Marsej, Lijon, Hamburg, Minchen ili Garmišpartenkirhen i SAD općenito - predlagali su gledaoci bizarnog show programa u režiji Solovjeva.

Solovjov je ovaj put kritizirao Francusku i njenu pomoć Kijevu, navodeći da je cilj Francuske "uništenje Rusije". Gost emisije Andrej Sidorov, zamjenik dekana na Moskovskom državnom univerzitetu, rekao je Solovjovu da nije pitanje treba li Rusija koristiti nuklearno oružje nego protiv koga.

Sidorov je rekao da postoji još jedna država koja predstavlja značajnu opasnost.

- Mislim na SAD. Za razliku od drugih zemalja koje ste spomenuli, SAD može predstavljati egzistencijalnu prijetnju Rusiji - rekao je Sidorov.

- Samo se ne mogu odlučiti: Pariz ili Marsej? Što bismo trebali uništiti u Njemačkoj za njihov Taurus? Možda Minhen? Možda bismo trebali imati glasovanje publike, vidjeti koje su gradove spremni poštedjeti - odgovorio mu je Solovjov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.