Ključ u bravi

Komentar dana

Almasa Hadžić
18.09.2015 06:58

Načelnik općine Živinice Asim Aljić (SDA) u utorak ujutro, svojom rukom, zaključao je kapije Općine i sve uposlenike koji nisu na vrijeme došli na posao ostavio da čuče na stepeništu ispred zgrade.

Iako im je radno vrijeme počinjalo u 7.30 sati, na posao u Općinu Živinice tog dana na vrijeme nije došlo više od polovine službenika, sa svim šefovima odjeljenja i, naravno, predsjednikom sindikata na čelu. Razumljivo, jer je, uglavnom, riječ o onima koji svoju "osmicu" pravdaju političkim partijama koje su ih u općinsku administraciju smjestile, a ne poslodavcu, tačnije građanima iz čijih poreza dobivaju plaću.

Načelnik Živinica je učinio prvi korak, a koliko su mu namjere iskrene i zdrave, vidjet ćemo kad napravi (ako napravi) korak dalje. Čekamo da zaviri u ladice u kancelarijama pojedinih općinskih uposlenika i utvrdi šta je istina u priči o javašluku s izdavanjem kojekakvih dozvola, rješenja u njegovoj općini.

Da vidi šta pojedinci „rade kad rade“, i to ne samo u Općini već u javnim preduzećima i ustanovama kojima Općina gazduje.

Potez općinskog načelnika u Živinicama hit je na društvenim mrežama. Jedni se naslađuju činjenicom da su pojedini nedodirljivi i bahati napokon čekali pred vratima, dok se masa, s pravom, pita po kojim kriterijima su zaposleni u državnu administraciju ako za plaću koju primaju nisu u stanju poštovati osnovni kućni red službe u kojoj rade. A zna se po kojim - partijskim i rodbinskim!

I to ne samo u Živinicama već i u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici... Ne samo u općinama već i u kantonima, federalnim i državnim institucijama. Bit će još i dobro ako takvi samo kasne na posao!
 

 

 

 

NA VRH