KOMENTAR DANA

Sto puta ponovljena laž

Bošnjački povratnici u Janju ponovo su meta lažnih propagandnih konstrukcija o tobožnjem leglu terorista

Edin Skokić. Avaz

Piše: Edin Skokić / Avaz.ba

30.9.2020

Ponovo su bošnjački povratnici u Janju meta lažnih propagandnih konstrukcija o tobožnjem leglu terorista. Ne tako davno Uprava za borbu protiv terorizma MUP-a RS je na sva zvona obznanila akciju koju je izvela u hotelu „Dalas“.

Hvalili su se tih dana na sav glas ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i konsultant za bezbjednost u tom ministarstvu Predrag Ćeranić da su osujetili izvršenje krivičnog djela koje je moglo ostaviti katastrofalne posljedice...

Pet godina poslije epilog je nepoznat, odnosno ne zna se ko je provalio u objekt Gabrijele Petrović, alijas Mirsade Pobrklić, ali je njen advokat Mirko Blagojević, inače četnički vojvoda, svojevremeno izjavio kako u ovom slučaju nema ni „t“ od terorizma.

Iz iste kuhinje je prošle sedmice plasirana informacija o terorističkim kampovima i leglu terorista u Janji koji su planirali izvesti atentat na lidera SNSD-a Milorada Dodika i ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina.

U ovom slučaju meta na čelo stavljena je predsjedniku Savjeta mjesne zajednice Azemu Aletoviću, kojeg je propagandna mašinerija okarakterizirala kao vođu. Svi koji iole poznaju položaj Janje složit će se u ocjeni da je postojanje terorista u tom mjestu isto što i postojanje ISIL-ovog kampa ispred Bijele kuće za koji Pentagon ne zna ništa.

Slične laži su objavljivane i u proljeće 1992. godine, ali su tadašnje laži imale za cilj opravdanje zločinačkog pohoda hordi Željka Ražnatovića Arkana, koje su u aprilu okupirale Bijeljinu i Janju. Nove laži imaju za cilj unošenje nemira u najvećoj povratničkoj zajednici. No, ovoga puta nema Zelenih beretki, ali ima, kako lažu, vehabija koje su planirale ove atentate.

U mjesecu kada je glavni baja bh. entiteta RS sa skupštinske govornice Bošnjake nazvao „balijama“, kada je bosanski jezik prekrstio u bošnjački i kada je osuđenog ratnog zločinca nagradio minutom šutnje u Narodnoj skupštini RS, bošnjački povratnici su okarakterizirani kao mogući teroristi, a kompletno mjesto kao leglo terorista. Istina za bošnjačke povratnike je bolnija.

Oni su u bh. entitetu RS građani trećeg reda jer su njihova ljudska prava odavno pogažena. I zato se moraju boriti da sto puta ponovljena laž ne postane istina u „usijanim glavama“ koje ne žele ništa dobro ni povratnicima ni državi BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.