KOMENTAR DANA

Pravda za Dženana

Ko u Tužilaštvu i MUP-u KS ima oraha u džepovima te zašto su tužioci iz ovog predmeta preko noći „pobjegli“ u advokaturu

Dženan Memić. Arhiv

Miralem  Aščić
Piše: Miralem Aščić

7.2.2021

Pravda se ne može nikome uskratiti. Rečenica je ovo Ifeta Ferageta, advokata porodice nesretno nastradalog mladića Dženana Memića, sat nakon informacije da su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili dvije osobe zbog ometanja istrage.

A istraga u ovom predmetu traje već pet godina. Postupci se vode i polako padaju teze Tužilaštva Kantona Sarajevo da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Sve je jača teza porodice i advokata - da je Dženan ubijen.

Ali kako i zašto, uskoro bi moglo sve raspetljati Državno tužilaštvo, koje je 2019. godine preuzelo istragu o ovome slučaju i vodi je kao organizirani kriminal.

Hapšenje Zije Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke koja se (ne) sjeća tragičnog događaja od 8. februara 2016. godine, i Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne nesreće MUP-a KS, počelo je odmotavati klupko.

I novi svjedoci Tužilaštva BiH, također. Ko je i zašto skrivao istinu, a ko je uskratio pravdu, moglo bi se saznati vrlo brzo.

U svemu tome pomoći će zaštićeni svjedok Tužilaštva. Njegov iskaz mogao bi uzdrmati duhove prošlosti. Pitanje je ko će na kraju odgovarati i gdje vode kraci tužilačko-policijske zavjere. Ko je sve znao, a šutio? Mnogo je pitanja...

Uskoro će se otkriti ko u Tužilaštvu i MUP-u KS ima oraha u džepovima te zašto su tužioci iz ovog predmeta preko noći „pobjegli“ u advokaturu.

Ovo je tek početak pravde u slučaju „Memić“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.