LIČNOST DANA

Tomislav Brkić: Nagrada za trud

Ljubušak je mogao, kao i mnogi drugi, tražiti put kroz državljanstvo druge države

Brkić: Najava novih radosti. ARHIV

N. D.

6.6.2021

Možda će opet biti onih koji na sve gledaju ispod oka i podozrivo, jer kao, eto, nije Novak Đoković, ali Tomislav Brkić je teniser koji je Bosnu i Hercegovinu, u sve sušnijem periodu sporta za našu državu, uspio upisati na svjetsku kartu.

Četvrtfinale dubla u jednom od najjačih turnira svijeta nije samo historijski Grend slem rezultat za BiH nego ima posebnu težinu kada se zna da i sam Brkić nije imao posebnu podršku države. Ljubušak je mogao, kao i mnogi drugi, tražiti put kroz državljanstvo neke druge države, možda u komšiluku, ali je ostao uz zastavu BiH i krčio svoj put.

Nekada je, uz sav trud i rad, bio i na margini, ali je imao cilj i to se počelo vraćati. Ovaj rezultat je sam po sebi vrijedan, ali je i jasna najava da Brkić može donijeti još više dobrih rezultata za BiH.

Tomislav Brkić rođen je 3. septembra 1990. godine u Ljubuškom. Trenutno je 66. dubl igrač svijeta, a nakon novih pobjeda sigurno će napraviti značajan iskorak. Redovno nastupa za reprezentaciju BiH, a nedavno je osvojio svoju prvu ATP titulu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.