KOMENTAR DANA

Bakirov Pfizer Novalić

Novalić bi Tužilaštvu BiH morao objasniti zašto je, izigravajući nadriljekara, odlučio pustiti da umre 5.000 ljudi u Federaciji

Novalić: Bakirov nadriljekar. Avaz

Piše: Miralem Aščić

7.6.2021

Taman kada čovjek pomisli da nas ništa i niko više u ovoj državi ne može iznenaditi, pojavi se Fadil Novalić. Naprosto bljesne. Premijer Federacije. Političar skromnih mogućnosti. Bakirov „dobar“ menadžer. Pojavi se i zabrine Federaciju. Ne zbog mudrosti, nego zbog gluposti.

Pametnije mu je da šuti, da ništa ne govori, reče jučer jedan političar iz Banje Luke komentirajući novu Fadilovu izvalu da Federacija nije žurila s nabavkom vakcina kako ne bismo bili pokusni kunići.

I trebali bi sati da se pobroje sve Fadilove izvale i gafovi. Mandat mu je prošao u tome. No, vratimo se suštini.

U vrijeme pandemije i najveće svjetske i ekonomske krize Novalić će ostati upamćen ne po tome što je zasukao rukave da pomogne, spasi živote, nego što je strpao ruku u džepove poreznih obveznika kupivši beskorisne respiratore.



Miralem Aščić. Avaz

Bacio je 10,5 miliona KM na lošu robu i pri tome zaradio optužnicu. I takav Bakirov menadžer, čovjek koji na konferenciji za medije nije znao staviti ni masku na lice, vodi iz sudnice Suda BiH Federaciju i „spašava“ radna mjesta.

No, Fadil zvani Pfizer Novalić ostat će upamćen i kao čovjek koji nije za pola godine uspio nabaviti nijednu vakcinu. Mjesecima obećavao i davao lažnu nadu. Za to vrijeme umrlo je na hiljade građana Federacije.

Međutim, koliko god njegova izjava bila blesava, ona je istovremeno i poziv na odgovornost, i to onu krivičnu.

Pošto je čovjek odlučio da građani Federacije ne budu pokusni kunići, onda Bakirov nadriljekar Tužilaštvu BiH mora objasniti zašto je dopustio da u Federaciji umre skoro 5.000 građana.

I oni preživjeli, dok čekamo sadaku, vakcinišu se u Srbiji.

Kako stvari stoje, skoro cijela Federacija će dobiti vakcine u susjedstvu dok vrli menadžer Novalić nabavi spasonosne doze za državu u kojoj živimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.