LIČNOST DANA

Edin Forto: Facebook premijer

U svijetu u kojem ljudi turistički putuju u svemir, Forto se hvali

Forto: Nastavak cirkusiranja. Agencije

Piše: D. H.

10.8.2021

Vlada Kantona Sarajevo, s Edinom Fortom na čelu, jučer je slavodobitno objavila vijest da je počeo saobraćati voz od Sarajeva do Pazarića.

U svijetu u kojem biznismeni Ričard Brenson (Richard Branson) i Džef Bezos (Jeff Bezos), uz pomoć svojih privatnih kompanija, odlaze turistički u svemir i tu uslugu uskoro nude svemirskim turistima iz čitavog svijeta, u vremenu u kome Ilon Mask (Elon Musk) pravi samovozeće automobile, Forto i trojka, eto, smatraju epohalnim uspjehom otvaranje linije do Pazarića!

Za njih možda to i jeste uspjeh ako se uzme u obzir da je riječ o Vladi koja se krajnje ozbiljno na društvenim mrežama hvali sakupljanjem smeća i metenjem ulica kao svojim velikim uspjesima.

No, da stvar bude gora, i pruga i prijevoznik na ovoj liniji, odnosno „Željeznice FBiH“ su u vlasništvu FBiH, pa ostaje nejasno čime se Forto i Vlada KS tačno diče, posebno u situaciji kada kantonalno preduzeće zaduženo za javni prijevoz odlazi u stečaj.

Posljednji performans s otvaranjem „željezničke linije“ samo je nastavak cirkusiranja Fortine vlade, koja agresivnom promocijom na društvenim mrežama svakodnevne aktivnosti i minorne poduhvate pokušava predstaviti kao velike uspjehe.

Edin Forto rođen je u Sarajevu 1972. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.