LIČNOST DANA

Vinsent Tan: Amidža stigao u spas

U prvom mandatu pokazao da nije uobičajeni gazda koji najavi zlato, a ostavi blato

Tan: Vratio se u FK Sarajevo. Agencije

Piše: E. Č.

1.9.2021

Malezijski biznismen Vinsent Tan (Vincent) vratio se u FK Sarajevo. Tan će ponovo biti većinski vlasnik, što je obradovalo sve pristalice bordo kluba, jer je njegov prvi mandat na Koševu ostao u lijepom sjećanju.

Nije Tan davno napustio Sarajevo, prije svega dvije i po godine, ali finansijski izvještaji, roster igrača i rezultati su otad vrlo loši, pa se čini da je Malezijac napustio Koševo mnogo prije nego što zaista jeste.

Amidža, kako mu tepaju navijači Sarajeva, spreman je da bordo tim vrati na staze koje je krenuo tkati, staze evropske puta i evropske ekipe.

FK Sarajevo je 2013. godine bilo u teškoj finansijskoj situaciji, s crnom rupom u budžetu, s omčom oko vrata, a onda se ukazao Vinsent Tan. Klub je prihvatio ponudu malezijskog bogataša, koji je pokazao da nije gazda na kojeg su svi navikli - onaj koji najavi zlato, a ostavi blato, već se odmah prihvatio posla.

Šest godina je Tan bio gazda Sarajeva, a onda je nakon uloženih miliona svoju vlasničku fotelju prepustio Ngujenu Hoaji Namu (Nguyen Hoai). Sada se Tan vraća, a sunce se počelo probijati kroz tmurne oblake nadvijene iznad Koševa.

Vinsent Tan je rođen 23. februara 1952. godine u Batu Pahatu, Malezija. Osnivač je „Berjaya Corporation Berhad“, diverzificiranog konglomerata na malezijskoj berzi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.