LIČNOST DANA

Kristijano Ronaldo: Predator u šesnaestercu

Postigao četiri gola na tri utakmice

Ronaldo: Ponovo oduševljava navijače Junajteda. Agencije

Piše: E. Ć.

21.9.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) vratio se u Mančester junajted nakon 12 godina, a odaje dojam kao da nikada nije ni napustio Old Traford.

Iako je u tom periodu igrao u dvije različite države, dvije različite lige i dva potpuno različita kluba, Ronaldo se u Junajted vratio, ponovo obukao svoju „sedmicu“ i nastavio oduševljavati navijače „Crvenih đavola“, kako je to radio i prije odlaska.

Uvijek je onaj Ronaldo koji u punom trku ide do korner zastavice da proslavi gol kao da mu je prvi, to je i onaj Ronaldo koji izmami osmijeh na lice nogometnog oca Aleksa Fergusona (Alex), koji ne propušta utakmice svog Junajteda.

U preokretu protiv Vest Hema (2:1) Ronaldo je pogodio za poravnanje, a olimpijski stadion u Londonu dodao na dugu listu stadiona na kojima je tresao protivničke mreže. Dom „Čekičara“ je ukupno 66. stadion na kojem je Ronaldo bio strijelac, po čemu je Portugalac rekorder.

Ronaldo je po povratku u Junajted odigrao tri utakmice i postigao četiri pogotka. Nastavio je gdje je stao, a „Crveni đavoli“ s njim ponovo sanjaju trofeje.

Junajted nije bio prvak punih osam godina, a navijači vjeruju da će ih njihova „sedmica“ vratiti na tron Engleske i Evrope.

Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara na Madeiri. Profesionalnu karijeru započeo je u Sportingu, a onda je uslijedio dolazak u Junajted, gdje se proslavio. Nakon toga je igrao za Real Madrid i Juventus. Osvojio je pet puta “Zlatnu loptu” i oborio mnoge rekorde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.